SM@LHC

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

PDFs and the impact of LHC data

Tuesday, 12 April 2011 16:30 (40 minutes)

Primary author: FORTE, Stefano (Milan)

Presenter: FORTE, Stefano (Milan)

Session Classification: QCD theory

Contribution ID: 1 Type: not specified

Top physics for the LHC

Tuesday, 12 April 2011 17:10 (30 minutes)

Primary author: SIGNER, Adrian (IPPP)

Presenter: SIGNER, Adrian (IPPP)

Session Classification: QCD theory

Contribution ID: 2

Type: not specified

Modelling Minimum Bias and the Underlying Event

Contribution ID: 3 Type: not specified

Event shapes in hadronic collisions

Tuesday, 12 April 2011 17:40 (30 minutes)

Primary author: BANFI, Andrea (ETH Zurich)

Presenter: BANFI, Andrea (ETH Zurich)

Session Classification: QCD theory

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Progress in multi-leg calculations

Tuesday, 12 April 2011 14:00 (40 minutes)

Primary author: MAITRE, Daniel (IPPP & CERN)

Presenter: MAITRE, Daniel (IPPP & CERN)

Session Classification: Precision calculations

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Progress in NNLO and multi-loop calculations

Tuesday, 12 April 2011 14:40 (40 minutes)

Primary author: GRAZZINI, Massimilano (Zurich)

Presenter: GRAZZINI, Massimilano (Zurich)

Session Classification: Precision calculations

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Electroweak precision physics at the LHC

Tuesday, 12 April 2011 15:20 (40 minutes)

Primary author: MUECK, Alexander (Aachen)

Presenter: MUECK, Alexander (Aachen)

Session Classification: Precision calculations

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Inclusive jet cross section in Atlas

Monday, 11 April 2011 09:00 (30 minutes)

Presenter: STAROVOITOV, Pavel (Minsk)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Contribution ID: 8 Type: not specified

Inclusive jet cross section in CMS

Contribution ID: 9 Type: not specified

Other jet measurements in Atlas

Monday, 11 April 2011 09:30 (30 minutes)

Presenter: BEGEL, Michael (BNL)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Contribution ID: 10 Type: not specified

Other jet measurements in CMS

Contribution ID: 11 Type: not specified

Future jet physics at the LHC

Monday, 11 April 2011 11:30 (30 minutes)

Presenter: LI, Haifeng (Wisconsin)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Contribution ID: 12 Type: not specified

Top quark measurements at Atlas

Monday, 11 April 2011 12:00 (30 minutes)

Presenter: UCHIDA, Kirika (Bonn)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Contribution ID: 13 Type: not specified

Top quark measurements at CMS

Monday, 11 April 2011 12:30 (30 minutes)

Presenter: CHADWICK, Matthew (Brunel)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Coffee break

Contribution ID: 14 Type: not specified

Coffee break

Monday, 11 April 2011 11:00 (30 minutes)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Contribution ID: 15 Type: not specified

Inclusive W/Z cross sections and the W charge asymmetry at LHC (Atlas and CMS)

Wednesday, 13 April 2011 14:00 (35 minutes)

Presenter: KLEIN, Uta (Liverpool)

Session Classification: V (+jets)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Results on diboson production from the LHC

Wednesday, 13 April 2011 14:35 (35 minutes)

Presenter: GAO, Yanyan (Fermilab)

Session Classification: V (+jets)

Contribution ID: 17 Type: not specified

V+jets at the Tevatron

Wednesday, 13 April 2011 15:10 (1 hour)

Presenter: CAMARDA, Stefano (IFAE Barcelona)

Session Classification: V (+jets)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Results on V+jet production in ATLAS

Wednesday, 13 April 2011 16:40 (35 minutes)

Presenter: DOBSON, Ellie (CERN)

Session Classification: V (+jets)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Results on V+jet production in CMS

Wednesday, 13 April 2011 17:15 (45 minutes)

Presenter: VANELDEREN, Lukas (Ghent)

Session Classification: V (+jets)

Contribution ID: 20 Type: not specified

V+jet production as a background for searches in ATLAS

Wednesday, 13 April 2011 18:00 (35 minutes)

Presenter: D'ONOFRIO, Monica (Liverpool)

Session Classification: V (+jets)

Contribution ID: 21 Type: not specified

V+jet production as a background for searches in CMS

Contribution ID: 22 Type: not specified

Exclusive onia production in pp collisions

Wednesday, 13 April 2011 09:00 (30 minutes)

Presenter: MCNULTY, Ronan (Dublin)

Session Classification: Flavour @ LHC

Contribution ID: 23 Type: not specified

Review of LHC results on B and D production

Wednesday, 13 April 2011 09:40 (30 minutes)

Presenter: BOUHOVA-THACKER, Eva (Lancaster)

Session Classification: Flavour @ LHC

Contribution ID: 24 Type: not specified

Review of LHC results on onia

Wednesday, 13 April 2011 10:10 (30 minutes)

Presenter: COCCARO, Andrea (Genova)

Session Classification: Flavour @ LHC

Contribution ID: 25

Type: not specified

B decays: Theoretical overview and challenges for the LHC

Wednesday, 13 April 2011 11:00 (40 minutes)

Presenter: FELDMANN, Thorsten (IPPP)

Session Classification: Flavour @ LHC

Contribution ID: 26 Type: not specified

Rare B decays at the LHC

Wednesday, 13 April 2011 11:40 (30 minutes)

Presenter: ELSASSER, Christian

Session Classification: Flavour @ LHC

Contribution ID: 27 Type: not specified

B oscillations and CP violation at the LHC

Wednesday, 13 April 2011 12:10 (30 minutes)

Presenter: BRAMBACH, Tobias (Dortmund)

Session Classification: Flavour @ LHC

Contribution ID: 28 Type: not specified

Jet measurements with CMS

Monday, 11 April 2011 10:00 (1 hour)

Presenter: OEHLER, Andreas (Karlsruhe)

Session Classification: Hard QCD at the LHC

Contribution ID: 29 Type: not specified

Phenomenology of and models for Minimum Bias and the Underlying Event

Monday, 11 April 2011 14:30 (35 minutes)

Presenter: SEYMOUR, Mike (Manchester)

Session Classification: Soft QCD

Contribution ID: 30 Type: not specified

Particle correlations

Monday, 11 April 2011 15:40 (35 minutes)

Presenter: PERROZZI, Luca (Padova)

Session Classification: Soft QCD

Contribution ID: 31 Type: not specified

Measurement of the underlying event at the LHC

Monday, 11 April 2011 15:05 (35 minutes)

Presenter: BUCKLEY, Andy (Edinburgh)

Session Classification: Soft QCD

SM@LHC

Contribution ID: 32 Type: not specified

Particle production at LHCb

SM@LHC

Contribution ID: 33 Type: not specified

Particle production at Alice

Contribution ID: 34 Type: not specified

Diffraction and all that

Monday, 11 April 2011 17:20 (35 minutes)

Presenter: KHOZE, Valery (IPPP)

Session Classification: Soft QCD

Contribution ID: 35 Type: not specified

Particle production studies at the LHC

Monday, 11 April 2011 16:45 (35 minutes)

Presenter: POWELL, Andrew (Oxford)

Session Classification: Soft QCD

Contribution ID: 36 Type: not specified

Diffraction studies at the LHC

Monday, 11 April 2011 17:55 (35 minutes)

Presenter: REVOL, Jean-Pierre

Session Classification: Soft QCD

Contribution ID: 37 Type: not specified

Recent Developments in SHERPA

Primary author: Dr SIEGERT, Frank

Contribution ID: 38 Type: not specified

Recent Developments in SHERPA

Contribution ID: 39 Type: not specified

Recent Developments in SHERPA

Tuesday, 12 April 2011 09:00 (35 minutes)

Primary author: Dr SIEGERT, Frank

Presenter: SIEGERT, Frank (Freiburg)

Session Classification: Monte Carlo

Contribution ID: 40 Type: not specified

Recent Developments in Herwig++

Tuesday, 12 April 2011 09:35 (35 minutes)

Presenter: SEYMOUR, Mike (Manchester)

Session Classification: Monte Carlo

Contribution ID: 41 Type: not specified

Recent Developments in the POWHEG Box

Tuesday, 12 April 2011 10:10 (35 minutes)

Primary author: Dr RE, Emmanuele

Presenter: RE, Emanuele (IPPP Durham)

Session Classification: Monte Carlo

Contribution ID: 42 Type: not specified

Recent Developments in Rivet

Tuesday, 12 April 2011 11:15 (35 minutes)

Primary author: Dr HOETH, Hendrik

Presenter: HOETH, Hendrik (IPPP Durham)

Session Classification: Monte Carlo

Discussion

Contribution ID: 43 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 12 April 2011 11:50 (40 minutes)

Session Classification: Monte Carlo

Summary talks

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Summary talks

Thursday, 14 April 2011 09:00 (3 hours)

Session Classification: Wrap-up