HiggsTools First Young Researchers Meeting

Europe/London
Lumley Castle

Lumley Castle

Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
Nigel Glover (IPPP, Durham University)
Description
Collaborative Teamwork and Communication “Coming together is a start. Staying together is progress. Working together is success.” Henry Ford Within a modern academic environment, collaboration is essential. HiggsTools provides an incredible opportunity for a diverse team to come together, share research practice – whether theoretical or experimental - and add real value to all parties. The programme for the first two days will focus on building a high performance network team that can collaborate and communicate in an effective manner. This specially-designed programme has been constructed around practical activities, exercises and conversations to help each of you to gain more from the Higgstools team. The third day will feature focus on media training that has some discussion but is mostly hands on with cameras and simple editing.
Poster
Participants
  • Agnieszka Ilnicka
  • Cosimo Sanitate
  • Davide Melini
  • Davide Napoletano
  • Elisa Mariani
  • Giampiero Passarino
  • Giulia Gonella
  • Giulio Falcioni
  • Hjalte Frellesvig
  • Joosep Pata
  • Juan M Cruz-Martinez
  • Matías Rodríguez-Vázquez
  • Michele Boggia
  • Nicolas Gilberto Gutierrez Ortiz
  • Nigel Glover
  • Raquel Gomez Ambrosio
  • Shruti Patel
  • Stephen Jones
  • Tim Wolf
  • Yacine Haddad
  • Zahari Dimitrov Kassabov Zaharieva
  • Zbigniew Was
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Arrival 1h
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Welcome Drinks & Dinner 3h The Scarborough Room

      The Scarborough Room

    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome & Introductions 15m
      Day 1 and Day 2 will be facilitated by Mr Stephen Hutchinson
    • 9:15 AM 9:45 AM
      Learning Styles 30m
    • 9:45 AM 10:30 AM
      Ideal Researcher 45m
      Participants in groups of 5 produce a poster of an ideal collaborative researcher
    • 10:30 AM 10:45 AM
      Paired Reflection & Coaching 15m
    • 10:45 AM 11:00 AM
      Coffee 15m Waterford Room

      Waterford Room

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Challenge Activity 1h
      More details to follow
    • 12:00 PM 12:25 PM
      Team Process Model 25m
      Group Activity
    • 12:25 PM 12:45 PM
      Understanding Self Within a Team 20m
    • 12:45 PM 1:45 PM
      Lunch 1h Served in Waterford Room

      Served in Waterford Room

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 1:45 PM 2:00 PM
      Theories of Teams 15m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Values 1h
    • 3:00 PM 3:15 PM
      Coffee 15m
    • 3:15 PM 4:15 PM
      Game Theory 1h
    • 4:15 PM 5:15 PM
      Case Study for Overnight 1h
      Introduction a d group work until 17:15
    • 5:15 PM 5:30 PM
      Understanding Self Within the Team 15m
    • 6:30 PM 8:30 PM
      Dinner 2h
    • 8:30 PM 11:30 PM
      Group Project Work 3h
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Introduction to the day 15m Garter Suite

      Garter Suite

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 9:15 AM 10:15 AM
      Communication Case Study 1h
    • 10:15 AM 10:30 AM
      Plenary Review 15m
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Project Management Tune-In 45m
    • 11:15 AM 11:30 AM
      Coffee 15m served in Waterford Room

      served in Waterford Room

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Group Project Time 1h
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Served in Waterford Room

      Served in Waterford Room

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Collabortive Task 1h
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Group Project Time 1h
    • 3:30 PM 4:15 PM
      Final Presentations of Group Project 45m
    • 4:15 PM 4:30 PM
      Final Words 15m
    • 4:30 PM 4:45 PM
      Close 15m
    • 7:00 PM 7:30 PM
      Welcome Drinks

      Served in Barons Bar

    • 7:30 PM 9:30 PM
      Conference Dinner 2h

      Served in Barons Hall

    • 9:30 AM 9:45 AM
      Introduction 15m Garter Suite

      Garter Suite

      Day 3 will be lead by Stephen Wilkinson (Producer/Director) and Jim Franks (Trainer/Cameraman/Editor) from Brook Lapping. He will introduce the opportunities for the development of media materials to supporting the project with both internal communication and outreach
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Planning a Production 30m
      The project plan that takes an idea from conception to the screen
    • 10:15 AM 11:00 AM
      The Idea 45m
      Brainstorming ideas that will form the basis of the hands-on productions in the afternoon session. How to produce a 3 min shooting script. This will also involve group work.
    • 11:00 AM 11:15 AM
      Coffee 15m seerved in the Waterford Room

      seerved in the Waterford Room

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 11:15 AM 11:30 AM
      Pitching Proposals 15m
      Facilitated by Stephen Wilkinson, Jim Franks and Nigel Glover
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Introduction to Camera & Sound 1h
      Explanation of how to capture pictures and sound. The ESRs will be shown techniques to improve "self generated" content and tips on how to achieve near broadcast quality sequences.
    • 12:30 PM 1:00 PM
      Lunch 30m served in the Waterford Room

      served in the Waterford Room

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Shooting the 3' Movie 1h
      The ESR groups with share responsibility across the five key tasks; director, cameraperson, sound, editor, writer/commentary.
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Editing the Movie 2h
    • 4:00 PM 5:00 PM
      The Screening 1h
      The final films to be shown to the whole group, with Q&A including both peers and trainers.
    • 5:00 PM 5:30 PM
      WRAP 30m
    • 6:30 PM 8:30 PM
      Dinner 2h To be served in The Scarborough Room

      To be served in The Scarborough Room

      Lumley Castle

      Lumley Castle Hotel Chester le Street County Durham DH3 4NX Tel. +44 (0)191 389 1111 Fax. +44 (0)191 387 1437
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Departure 1h