Scattering Amplitudes and Finite Field Arithmetic

Europe/London
OCW017 ()

OCW017

Joanne Bentham (Durham University), Simon Badger (Durham IPPP), Tiziano Peraro (University of Zurich)
Description

In recent times, finite fields and functional reconstruction techniques have been proven capable of tackling very challenging problems in the field of scattering amplitudes. In this focused workshop, a small number of experts in the field will gather, in an informal environment, to discuss current approaches and possible future applications relevant to quantum field theory and precision LHC physics.  It will consist of a limited number of talks and open discussion sessions.  We also plan to dedicate some time to demonstrate some examples of applications of these techniques.

Participation is by invitation only.

Registration
Participants
  • Amedeo Primo
  • Andrea Pelloni
  • Andreas von Manteuffel
  • Christian Brønnum-Hansen
  • Connor Armstrong
  • Ekta Ekta
  • Francesco Sarandrea
  • Heribertus Bayu Hartanto
  • Herschel Chawdhry
  • Hjalte Frellesvig
  • Johannes Schlenk
  • Jonas Lindert
  • Joseph Bullock
  • Lorenzo Tancredi
  • Pierpaolo Mastrolia
  • Raquel Gomez Ambrosio
  • Robin Marzucca
  • Ryan Moodie
  • Simon Badger
  • Tiziano Peraro
  • William J. Torres Bobadilla
    • 09:00 10:00
      Registration 1h
    • 10:00 11:00
      Andreas von Manteuffel 1h

      Employing finite fields and syzygies for the reduction of Feynman integrals

    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Tiziano Peraro 1h

      FiniteFlow: multivariate functional reconstruction using finite fields and dataflow graphs

    • 12:30 13:00
      Discussion 30m
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m
    • 14:30 15:30
      William Torres Bobadilla 1h

      Recent advances on the adaptive integrand decomposition algorithm and the loop-tree duality formalism at two loops

    • 15:30 16:00
      Discussion 30m
    • 16:00 16:30
      Coffee 30m
    • 10:00 11:00
      Pierpaolo Mastrolia 1h

      Intersection Theory for Feynman Integrals

    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Andrea Pelloni 1h

      Finite fields in the N3LO differential Higgs

    • 12:30 13:00
      Discussion 30m
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m
    • 14:30 15:30
      Christian Brønnum-Hansen 1h

      Integrand reduction from Feynman diagrams using FiniteFlow

    • 15:30 16:00
      Discussion 30m
    • 16:00 16:30
      Coffee 30m
    • 19:30 21:30
      Dinner 2h

      ASK Italian, Walkergate

    • 10:00 11:00
      Amedeo Primo 1h

      Differential equations and massive Feynman integrals

    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Hjalte Frellesvig 1h

      Intersection theory and Higgs physics

    • 12:30 13:00
      Discussion 30m
    • 13:00 14:00
      Lunch and departure 1h
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×