YETI 2022: Phenomenology in the sky

Europe/London
D/PH8 (Rochester Building)

D/PH8

Rochester Building

Description

The YETI school serves to promote interaction between theorists and experimentalists at the early career stage and to encourage interest in phenomenology. YETI aims to give a pedagogical introduction to a particular area of topical interest in particle physics.

This year the topic of the school will be "Phenomenology in the sky", it will cover selected topics in astroparticle physics and gravitational waves.

The school will be held in person and Ph.D. students from the UK are invited and encouraged to attend.  As is traditional for YETI, the school will feature both lectures and hands-on workshops. 

We encourage participants to register before the school (it's free!) so that we can keep track of the number of participants and send relevant announcements. Please note that there may be a selection process for attendees, results will be announced by mid June.

Confirmed speakers:

  • Christopher Berry (Glasgow)
  • Christian Byrnes (Sussex)
  • John Ellis (KCL/CERN)
  • Malcolm Fairbairn (KCL)
  • Ed Hardy (Liverpool)
  • Rachel Houtz (IPPP)
  • Lucien Heurtier (IPPP)
  • Francisco Torrenti (Basel)
  • Cora Uhlemann (Newcastle)
  • David Weir (Helsinki)

Thanks to Ansh Bhatnagar (IPPP) for designing our poster!


Follow us on twitter @IPPP_Durham

Registration
Registration for YETI 2022
    • 2:00 PM 7:00 PM
      Arrival and Registration 5h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h Collingwood

      Collingwood

    • 9:00 AM 11:00 AM
      Astroparticle Physics (Malcolm Fairbairn) 2h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Gravitational Waves (David Weir) 1h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Collingwood

      Collingwood

    • 1:30 PM 4:00 PM
      Workshop 1: CosmoLattice (Francisco Torrenti) D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee Break 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 4:30 PM 5:30 PM
      Workshop 1: CosmoLattice (Francisco Torrenti) D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Dinner 1h Collingwood

      Collingwood

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Theoretical/Computational Cosmology (Cora Uhlemann) 1h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 10:00 AM 11:00 AM
      Primordial Black Holes (Christian Byrnes) 1h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Workshop 2: Gravitational Wave Data Analysis (Christopher Berry) D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Collingwood

      Collingwood

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Workshop 2: Gravitational Wave Data Analysis (Christopher Berry) D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee Breeak 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 4:30 PM 5:00 PM
      Dark Matter Models Beyond WIMPS (Lucien Heurtier) 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 5:00 PM 5:30 PM
      (Rachel Houtz) 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Dinner 1h Collingwood

      Collingwood

    • 9:00 AM 11:00 AM
      AION: Atom Interferometry Observatory and Network (John Ellis) 2h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Axion Physics (Ed Hardy - Online) 1h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Collingwood

      Collingwood

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Depature 1h D/PH8

      D/PH8

      Rochester Building