Annual Theory Meeting

Europe/London
Description
The Annual Theory Meetings ("Christmas Meetings") started in 1961 and have been held every year since (with the possible exception of two years), previously at the Rutherford Appleton Laboratory and more recently at Durham. This year, accommodation is in Collingwood College, and the lectures are in the Appleby Lecture Theatre on the University's Science Site. Note that 15 or 30 minute question and discussion periods are scheduled after each talk
    • 14:15 15:45
      Multiple Brane Dynamics: D-branes to M-branes 1h 30m
      Speaker: Neil Lambert (Kings College)
      Slides
    • 15:45 16:15
      break 30m
    • 16:15 17:45
      Strongly coupled Quark-Gluon Plasma 1h 30m
      Speaker: Edward Shuryak (Stonybrook)
      Slides
    • 17:45 18:00
      The Newton Institute: programmes and activities 15m
      Speaker: Sir David Wallace (INI, Cambridge)
      Slides
    • 09:00 10:30
      String Phenomenology on the Eve of the LHC 1h 30m
      Speaker: Luis Ibanez (Universidad Autonoma de Madrid)
      Slides
    • 10:30 11:00
      break 30m
    • 11:00 12:30
      Flavor models in warped extra dimensions 1h 30m
      Speaker: Csaba Csaki (Cornell U.)
      Slides
    • 12:45 14:00
      lunch 1h 15m
    • 14:00 15:30
      Cosmology 1h 30m
      Speaker: George Efstathiou (Cambridge U.)
    • 15:30 16:00
      break 30m
    • 16:00 17:00
      The Quest for Solving QCD: Recent Advances on the Lattice 1h
      Speaker: Karl Jansen (DESY, Zeuthen)
      Slides
    • 17:00 18:00
      New Insights into the Structure of Hadrons 1h
      Speaker: Tony Thomas (Jefferson Lab)
      Slides
    • 18:00 18:45
      Town Meeting: Discussion of UK Theory 45m
    • 09:00 10:00
      Physics Highlights from the Tevatron 1h
      Speaker: Beate Heinemann (LBL)
      Slides
    • 10:00 11:00
      LHC Prospects 1h
      Speaker: Dave Charlton (Birmingham U.)
      Slides
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 13:00
      Harmony of Scattering Amplitudes: From QCD to Gravity 1h 30m
      Speaker: Zvi Bern (UCLA)
      Slides
    • 13:00 14:00
      lunch 1h
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×