Annual Theory Meeting

Europe/London
Description
The Annual Theory Meetings ("Christmas Meetings") started in 1961 and have been held every year since (with the possible exception of two years), previously at the Rutherford Appleton Laboratory and more recently at Durham. This year, accommodation is in Collingwood College, and the lectures are in the Appleby Lecture Theatre on the University's Science Site. Note that the allocated time includes discussion periods - 15 minutes for the 1 hour slots and 30 minutes for the 1'30 hour slots
    • 2:15 PM 3:45 PM
      Holography and the Cosmological Singularity 1h 30m
      Speaker: Neil Turok (Perimeter)
    • 3:45 PM 4:15 PM
      break 30m
    • 4:15 PM 5:45 PM
      LHC prospects for Cosmology 1h 30m
      Speaker: Jonathan Feng (Irvine)
      Slides
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Scattering Amplitudes via AdS/CFT 1h 30m
      Speaker: Fernando Alday (IAS, Princeton)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      break 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      AdS/CFT and holographic superconductivity 1h 30m
      Speaker: Toby Wiseman (Imperial College)
      Slides
    • 12:45 PM 2:00 PM
      lunch 1h 15m
    • 2:00 PM 3:30 PM
      LHC phenomenology Beyond the Standard Model 1h 30m
      Speaker: James Wells (CERN)
      Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      break 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      QCD at non-zero baryon chemical potential 1h
      Speaker: Owe Philipsen (Muenster)
      Slides
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Periods, Feynman integrals and number theory 1h
      Speaker: Francis Brown (Jussieu)
      Slides
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Tevatron: Recent Highlights and Future Prospects 1h
      Speaker: Terry Wyatt (Manchester)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Status of the LHC 1h
      Speaker: Roger Bailey (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      break 30m
    • 11:30 AM 1:00 PM
      STFC Town Meeting 1h 30m
      • PPAP 15m
        Speaker: Nigel Glover
        Slides
      • PPAN 15m
        Speaker: Ruth Gregory
        Slides
      • STFC 15m
        Speaker: John Womersley
        Slides