YETI 2015

Europe/London
OC218 (IPPP, Durham)

OC218

IPPP, Durham

Description
The Young Experimentalists and Theorists Institute aims to promote interaction between the two halves of the particle physics community at the early career stage and encourage interest in phenomenology. YETI aims to give a pedagogical introduction to a particular area of topical interest in particle physics. A key feature are the hands-on sessions in the afternoons. The topic of YETI 2015 is cosmology and astroparticle physics. The specific topics and lecture schedule can be found in the timetable link.
Participants
  • Aaron Vincent
  • Adam Morris
  • Alexander Graham
  • Alexis Plascencia
  • Ben Pecjak
  • Cees Carels
  • Christopher McCabe
  • Ciaran O'Hare
  • Daniel O'Hanlon
  • Darren Scott
  • Dave Sutherland
  • Declan Millar
  • Dianne Ferguson
  • Emine Yildirim
  • FengTing Liao
  • Francesca Day
  • Gaurav Kumar Tomar
  • Giovanna Cottin Buracchio
  • Giulio Dujany
  • Iain Longstaff
  • James Bonifacio
  • James Stevenson
  • Jim Talbert
  • John Heal
  • John Patrick Stowell
  • Junsong Lin
  • Kathryn Boast
  • Lingxin Meng
  • Maciej Pfutzner
  • Matthew Lim
  • Michael Russell
  • Miguel Escudero
  • Navin Seeburn
  • Nicholas Jennings
  • Paul Glaysher
  • Philipp Grothaus
  • Ryan Wilkinson
  • Saleh Qutub
  • Sally Shaw
  • Samuel Webb
  • Sebastian Cespedes
  • Sophie Renner
  • Tevong You
  • Thomas Cridge
  • Tim Bristow
  • Tom Jubb
  • William Fawcett
  • Xin Ran Liu
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Collingwood College

      Collingwood College

    • 14:00 15:30
      Introduction to cosmology and evidence for dark matter 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Ed Copeland (Nottingam)
      Slides
    • 15:30 16:00
      Coffee 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

    • 16:00 17:30
      Structure formation 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Carlton Baugh
      Slides
    • 18:00 19:30
      Dinner 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

    • 09:00 10:30
      CMB theory (inflation, cosmological perturbations, etc) 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Peter Coles (Sussex)
      Slides
    • 10:30 11:00
      Coffee 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

    • 11:00 12:30
      CMB observation 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Jo Dunkley (Oxford)
      Slides
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m Collingwood College

      Collingwood College

    • 13:45 14:45
      Dark energy and modified gravity 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Clare Burrage
      Slides
    • 15:00 18:00
      Tutorial -- CMB with CLASS 3h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Aaron Vincent
      Slides
    • 18:00 19:30
      Dinner 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

    • 09:00 10:30
      Dark matter theory 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Kai Schmidt-Hoberg
      Slides
    • 10:30 10:50
      Coffee 20m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

    • 10:50 11:40
      Dark matter: direct searches 50m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Henrique Araujo (Imperial College London)
      Slides
    • 11:40 12:30
      Dark matter: indirect searches 50m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Aaron Vincent
      Slides
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m Collingwood College

      Collingwood College

    • 14:45 17:45
      Tutorial -- DM constraints with CHECKMATE 3h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Daniel Schmeier
      Slides
    • 18:00 19:15
      Dinner 1h 15m Collingwood College

      Collingwood College

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×