YETI 2016

Europe/London
OC218 (IPPP, Durham)

OC218

IPPP, Durham

Description
The YETI school serves to promote interaction between theorists and experimentalists at the early career stage and to encourage interest in phenomenology. YETI aims to give a pedagogical introduction to a particular area of topical interest in particle physics. A key feature is the hands-on sessions in the afternoons. The topic of YETI 2016 will be "Prospects and Challenges for LHC Run II", and will focus on theoretical and experimental issues in Higgs physics, top physics, flavour physics, and BSM. There will be two computer tutorial sessions, one on implementing BSM models in FeynRules + MadGraph (Celine Degrande and Olivier Mattelaer), and the other on the analysis tool Rivet (Chris Pollard). Note that the annual Young Theorists Forum (YTF) will take place in Durham immediately after YETI. For those wanting to participate in that event, more information can be found here: http://maths.dur.ac.uk/YTF/2015/
Participants
  • Adam Bozson
  • Adam Parker
  • Adrian Buzatu
  • Alan Taylor
  • Alex Keshavarzi
  • Alexander Titterton
  • Andreas Sogaard
  • Andres Olivares del Campo
  • Andrés Luna-Godoy
  • Andy Wharton
  • Anita Nandi
  • Anna Duncan
  • Azaria Coupe
  • Ben Gripaios
  • Benjamin Pecjak
  • Cameron Dean
  • Chloe Gray
  • Chris Pollard
  • Darren Scott
  • David Englert
  • David Yallup
  • Declan Millar
  • Ellis Kay
  • Emily Graham
  • Emily Orgill
  • Emine Yildirim
  • Emma Winkels
  • Eric Laenen
  • Euan McLean
  • Francesca Day
  • Giulio Dujany
  • Glyn Harries
  • Harry Moss
  • Heather McAslan
  • Helen Brooks
  • Isobel Nicholson
  • Iwan Smith
  • James Cockburn
  • James Kendrick
  • Javier Andres Orduz-Ducuara
  • Jim Talbert
  • Johar Ashfaque
  • John McDowall
  • Jonathan Burr
  • Joseph Ennis
  • Juan M Cruz-Martinez
  • Julia Kettle
  • Juri Fiaschi
  • Karl Nordstrom
  • KIRSTY LESLIE
  • Konstantin Gizdov
  • Krzysztof Bozek
  • Luca Rottoli
  • Lucy Upton
  • Lukas Graf
  • Luke Arpino
  • Matthew Kirk
  • Matthew Leak
  • Matthew Lim
  • Nicholas Bedford
  • Nicholas Jennings
  • Nik Berry
  • Patrick Tunney
  • Rebecca Hayley Pickles
  • Rebecca Simms
  • Robin Linten
  • Ryan Wilkinson
  • Sarah Karodia
  • Simon King
  • Sinead Farrington
  • Talal Albahri
  • Thomas Jubb
  • Tom Hadavizadeh
  • Ulrik Egede
  • William Astill
  • Wojciech Bizon
  • Xanthe Hoad
  • Yvonne Peters
    • 14:00 19:00
      Arrival 5h Collingwood College

      Collingwood College

    • 19:00 20:00
      Dinner 1h Collingwood College

      Collingwood College

      Dinner

    • 09:00 10:30
      Introduction and experimental overview 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Sinead Farrington
      Slides
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

    • 11:00 12:30
      BSM theory for Run II and beyond 1h 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Ben Gripaios (Cambridge)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

    • 14:00 15:00
      Event Generation for Run II 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Andy Buckley (Glasgow)
      Slides
    • 15:00 18:00
      Implementing BSM models in FeynRules+Madgraph tutorial 3h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speakers: Celine Degrande (Durham), Olivier Mattelaer (Durham)
      Slides
    • 18:30 20:00
      Dinner 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

    • 09:00 10:00
      Higgs physics at Run II: a theory perspective 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Dorival Gonçalves (Durham)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Higgs physics at Run II: an experimental perspective 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Chris Hays (Oxford)
      Slides
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

    • 11:30 12:30
      Top physics at Run II: a theory perspective 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Eric Laenen
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

    • 14:00 15:00
      Top Physics at Run II: an experimental perspective 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Yvonne Peters (Manchester)
      Slides
    • 15:00 18:00
      Rivet Tutorial 3h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speakers: Chris Pollard, Holger Schulz
      Slides
    • 18:30 20:00
      Dinner 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

    • 09:00 10:00
      Flavour physics at Run II: a theory perspective 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Christine Davies (Glasgow)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Flavour physics at Run II: an experimental perspective 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Ulrik Egede
      Slides
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m OC218

      OC218

      IPPP, Durham

    • 11:30 12:30
      Moving Forward: prospects beyond Run II 1h OC218

      OC218

      IPPP, Durham

      Speaker: Keith Ellis (Durham)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Collingwood College

      Collingwood College

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×