YETI 2017: Gravitational probes of fundamental physics

Europe/London
Ben Krikler (Imperial College London), David G. Cerdeño (IPPP, Durham University), Giulio Dujany, Jacob Rawling (University of Manchester), James Edwards, Jesse Liu (Oxford University), Kevin Maguire, Lorenzo Capriotti, Rebecca Pickles (University of Manchester), Rebecca Simms (University of Liverpool)
Description
The topic for this year's school is Gravity and its different manifestations. Following the outstanding success of the detection of gravitational waves by LIGO, we will address various aspects of Gravity as opportunities and challenges for probing fundamental physics. The YETI school serves to promote interaction between theorists and experimentalists at the early career stage and to encourage interest in phenomenology. YETI aims to give a pedagogical introduction to a particular area of topical interest in particle physics. A key feature is the hands-on sessions in the afternoons.
Poster
Participants
  • Alan Heavens
  • Alex Martyniuk
  • Angus Bell
  • Arianna Renzini
  • Baptiste Ravina
  • Benjamin Krikler
  • Callum Brodie
  • Cari Powell
  • Christopher Lester
  • Ciarán Conneely
  • Constance Mahony
  • Daniel Cutting
  • Daniel G. Figueroa
  • Daniel Hatton
  • Daniel Litim
  • Darren Scott
  • David Berman
  • David G. Cerdeno
  • David Rodriguez
  • David Yallup
  • Donatas Zaripovas
  • Dries Seynaeve
  • Dumitru Dan Smaranda
  • Euan McLean
  • Fleur Versteegen
  • Francesco Filippini
  • George Johnson
  • Giacomo Pope
  • Giulio Dujany
  • Glyn Harries
  • Gustavo Medina Vazquez
  • Herschel A. Chawdhry
  • Ibles Olcina
  • Jacob Rawling
  • James Cook
  • James Edholm
  • James Richings
  • Jesse Liu
  • Johar Ashfaque
  • Jonathon Baird
  • Karl Nordstrom
  • Kevin Maguire
  • Leong Khim Wong
  • Lorenzo Capriotti
  • Louis Gall
  • Lukas Graf
  • Maria Mylova
  • Matheus Hostert
  • Matthew Leak
  • Murdo Traill
  • Nicholas Jennings
  • Nicola Rendell
  • Nicolas Scharmberg
  • Olivier Lennon
  • Patrick Tunney
  • Rebecca Pickles
  • Rebecca Simms
  • Sam Rowley
  • Sascha Husa
  • SREEDEVI VARMA
  • Tarso Franarin
  • Tessa Baker
  • Thomas Sotiriou
  • Tom Bossingham
  • Tom Steudtner
  • Vasilis Konstantinides
  • Wei Liu
  • William Clemens
    • 14:00 19:00
      Arrival 5h
    • 19:00 20:00
      Dinner 1h

      Dinner

    • 09:00 10:30
      Introduction to Cosmology and Gravity 1h 30m
      Speaker: Tessa Baker
      Slides
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:30
      Gravitational waves (TH) 1h 30m
      Speaker: Daniel Figueroa (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Statistical tools for cosmology 1h
      Speaker: Alan Heavens
    • 15:00 16:10
      Statistical Tools for Cosmology: Practical Session (I) 1h 10m
      Speaker: Alan Heavens
      Slides
    • 16:10 16:30
      Coffee 20m
    • 16:30 18:00
      Statistical Tools for Cosmology: Practical Session (II) 1h 30m
      Speaker: Alan Heavens
    • 18:30 20:00
      Dinner 1h 30m
    • 09:00 10:00
      Quantum Gravity 1h
      Speaker to be confirmed
      Speaker: Daniel Litim
      Slides
    • 10:00 11:00
      Searches for Gravitons at colliders 1h
      Speaker: Alex Martyniuk
      Slides
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:30
      Lorentz violations: from quantum gravity to black holes 1h
      Speaker: Thomas Sotiriou
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Strings and gravity 1h
      Speaker: David Berman
    • 15:00 16:10
      Gravitational Waves: Practical Session (I) 1h 10m
      Speaker: Sascha Husa (Universitat de les Illes Balears)
      Slides
    • 16:10 16:30
      Coffee 20m
    • 16:30 18:00
      Gravitational Waves: Practical Session (II) 1h 30m
      Speaker: Sascha Husa (Universitat de les Illes Balears)
    • 18:30 20:00
      Dinner 1h 30m
    • 09:00 10:00
      Gravitational waves (EXP) 1h
      Speaker: Angus Bell
      Slides
    • 10:00 11:00
      Miniblack holes searches at colliders 1h
      Speaker: Christopher Lester
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:30
      Round Table 1h
      Speaker to be confirmed
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×