Annual Theory Meeting

Europe/London
Applebey Lecture Theatre

Applebey Lecture Theatre

Durham University Science Site
Michael Spannowsky (IPPP, Durham University)
Description

PosterThe Annual Theory Christmas Meeting will again be held in Durham, 14-16th December, hosted and organised by the Centre for Particle Theory, UKLFT, FPUK and the IPPP. Following tradition, we use the format of three days of talks from world-class speakers reviewing the latest developments in the key areas of our subject. 

Organisation Committee:
Francesca Chadha-Day (IPPP)
Inaki Garcia Etxebarria (Durham)
Simon Hands (Liverpool)
Neil Lambert (KCL)
Arthur Lipstein (Durham)
Simon Ross (Durham)
Michael Spannowsky (IPPP)
Jessica Turner (IPPP)

 

All sessions of the 54th edition of the Annual Theory Meeting can be attended remotely via zoom using this link:

https://durhamuniversity.zoom.us/j/95151163825?pwd=QVF6QWNGMTh4ME8rcG9zZGhvWXBBZz09
 

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Collingwood college

      Collingwood college

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Session 1
      Conveners: Simon Ross (Durham), Stephen Jones (IPPP, Durham)
      • 2:00 PM
        Entanglement from Quantum Matter to Spacetime 1h
        Speaker: Sean Hartnoll (Cambridge)
      • 3:00 PM
        Celestial amplitudes 1h
        Speaker: Andrea Puhm (CPHT, Ecole Polytechnique)
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Break 30m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Session 2
      Conveners: Inaki Garcia-Etxebarria (Durham), Magdalena Larfors (Durham)
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h Collingwood College

      Collingwood College

    • 8:00 AM 8:45 AM
      Breakfast 45m Collingwood college

      Collingwood college

    • 9:00 AM 11:00 AM
      Session 3
      Conveners: Francesca Chadha-Day (Durham University), Jessica Turner (IPPP, Durham University)
      • 9:00 AM
        What did we learn from cosmological observations? 1h
        Speaker: Blake Sherwin (Cambridge)
      • 10:00 AM
        Multi-messenger Cosmology 1h
        Speaker: Eugene Lim (King's College London)
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Session 4
      Conveners: Martin Bauer (IPPP Durham), Rodrigo Alonso (Durham)
      • 11:30 AM
        The interplay between flavour anomalies and collider phenomenology 1h
        Speaker: Benjamin Allanach (University of Cambridge)
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch 1h Collingwood college

      Collingwood college

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Session 5
      Conveners: Simon Hands (Liverpool), Thomas Teubner (University of Liverpool)
      • 2:00 PM
        Data-driven approaches for g-2 1h
        Speaker: Aida El-Khadra (Illinois)
      • 3:00 PM
        HVP lattice calculation for g-2 1h
        Speaker: Balint Toth (Wuppertal)
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Break 30m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Session 6
      Conveners: Arthur Lipstein (Durham), Simon Ross (Durham)
      • 4:30 PM
        Path integrals in gravity and ensembles 1h
        Speaker: Henry Maxfield (UCSB)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Dinner 1h Collingwood College

      Collingwood College

    • 8:00 AM 8:45 AM
      Breakfast 45m Collingwood College

      Collingwood College

    • 9:00 AM 11:00 AM
      Session 7
      Conveners: Francesca Chadha-Day (Durham University), Jeppe Andersen (IPPP)
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Break 30m
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Collingwood college

      Collingwood college