HiggsTools Annual School 2015

Europe/London
Hotel Alpechiara (Pré Saint-Didier)

Hotel Alpechiara

Pré Saint-Didier

Palleusieux - Pré Saint-Didier / Courmayeur - MT. 1.100 VAL D'AOSTA (AO), Italy
Description

This school will provide lectures at the cutting edge of particle physics and will be delivered by members of the network and outside experts.

Topics to be covered include: - Effective Field Theories for Higgs from a theoretical perspective - Effective Field Theories for Higgs from a phenomenological perspective - Electroweak Physics at the LHC - Electroweak Physics at the LHC from an experimental perspective - Event Simulations - Higgs Coupling Measurements from an experimental perspective - QCD at the LHC focussing on Higgs production - Vector Boson Scattering from an experimental perspective - Vector Boson Scattering from a phenonemological perspective

Lecturers include: - Andre David - Stefan Dittmaier - Claude Duhr - Daniel Froidevaux - Barbara Jaeger - Frank Krauss - Fabio Maltoni - Aneesh Manohar - Konstantinos Nikolopoulos

Advisory Committee: Johannes Bluemlein, Jon Butterworth, Lydia Fayard, Nigel Glover, Gudrun Heinrich, Frank Krauss, Eric Laenen, Chiara Mariotti, Giampiero Passarino, Elzbieta Richter-Was, Georg Weiglein

Poster
Participants
  • Agnieszka Ilnicka
  • Alice Maria Donati
  • André David
  • Aneesh Manohar
  • Barbara Jäger
  • Benoît Hespel
  • Catalin Hanga
  • Claude Duhr
  • Cosimo Sanitate
  • Daniel Froidevaux
  • Davide Melini
  • Davide Napoletano
  • Elisa Mariani
  • Fabio Maltoni
  • Frank Krauss
  • Gaël Perrin
  • Giampiero Passarino
  • Giulia Gonella
  • Giulio Falcioni
  • Hjalte Frellesvig
  • Joosep Pata
  • Juan M Cruz-Martinez
  • Konstantinos Nikolopoulos
  • Lucrezia Stella Bruni
  • Margherita Ghezzi
  • Matías Rodríguez-Vázquez
  • Michele Boggia
  • Nicolas Deutschmann
  • Nicolas Gilberto Gutierrez Ortiz
  • Nigel Glover
  • Raquel Gomez Ambrosio
  • Sandro Uccirati
  • Shruti Patel
  • Stefan Dittmaier
  • Stephen Jones
  • Sushruth Muralidharan
  • Tim Wolf
  • Ursula Laa
  • Yacine Haddad
  • Zahari Dimitrov Kassabov Zaharieva
    • 09:00 11:00
      Effective Field Theories for Higgs from a theoretical perspective 2h
      Speaker: Aneesh Manohar (UCSD)
      Slides
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 12:30
      Electroweak Physics at the LHC 1h
      Speaker: Stefan Dittmaier (Freiburg)
      Slides
    • 12:30 14:30
      lunch 2h
    • 14:30 16:30
      Effective Field Theories for Higgs from a phenonemological perspective 2h
      Speaker: Fabio Maltoni (Louvain)
      Slides
    • 16:30 17:00
      break 30m
    • 17:00 18:00
      Electroweak Physics at the LHC 1h
      Speaker: Daniel Froidevaux (CERN)
      Lecture 2
      Slides
    • 20:00 21:00
      Tutorial 1h
    • 09:00 11:00
      Effective Field Theories for Higgs from a theoretical perspective 2h
      Speaker: Aneesh Manohar (UCSD)
      Slides
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 12:30
      Higgs Coupling Measurements from an experimental perspective 1h
      Speaker: Andre David (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:30
      lunch 2h
    • 14:30 15:30
      Electroweak Physics at the LHC 1h
      Speaker: Stefan Dittmaier (Freiburg)
      Slides
    • 15:30 16:30
      Electroweak Physics at the LHC 1h
      Speaker: Daniel Froidevaux (CERN)
    • 16:30 17:00
      break 30m
    • 17:00 18:00
      Higgs Coupling Measurements from an experimental perspective 1h
      Speaker: Andre David (CERN)
    • 20:00 21:00
      Tutorial 1h
    • 09:00 10:00
      Electroweak Physics at the LHC 1h
      Speaker: Stefan Dittmaier (Freiburg)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Event Simulations 1h
      Speaker: Dr frank krauss (ippp durham)
      Slides
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 12:30
      Event Simulations 1h
      Speaker: Dr frank krauss (ippp durham)
    • 12:30 14:30
      lunch 2h
    • 09:00 11:00
      QCD at the LHC focussing on Higgs production 2h
      Speaker: Claude Duhr (Louvain)
      Slides
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 12:30
      Event Simulations 1h
      Speaker: Dr frank krauss (ippp durham)
    • 12:30 14:30
      lunch 2h
    • 14:30 16:30
      Vector Boson Scattering from a phenomenological perspective 2h
      Speaker: Barbara Jaeger (Tuebingen)
      Slides
    • 16:30 17:00
      break 30m
    • 17:00 18:00
      Vector Boson Scattering from an experimental perspective 1h
      Speaker: Konstantinos Nikolopoulos (Birmingham)
      Slides
    • 20:00 21:00
      tutorial 1h
    • 09:00 11:00
      QCD at the LHC focussing on Higgs production 2h
      Speaker: Claude Duhr (Louvain)
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 12:30
      Event Simulations 1h
      Speaker: Dr frank krauss (ippp durham)
    • 12:30 14:30
      lunch 2h
    • 14:30 16:30
      Vector Boson Scattering from a phenomenological perspective 2h
      Speaker: Barbara Jaeger (Tuebingen)
      Slides
    • 16:30 17:00
      break 30m
    • 17:00 18:00
      Vector Boson Scattering from an experimental perspective 1h
      Speaker: Konstantinos Nikolopoulos (Birmingham)
      Slides
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×