Workshop on electroweak corrections for LHC physics

Europe/London
IPPP Durham

IPPP Durham

Description
The primary goal of this workshop is to review the status of electroweak corrections for relevant LHC physics processes. It should guide experimenters in choosing in how far their analysis is impacted by such corrections and provide ample time for discussions on further projects. The focus will mainly be on Standard Model signatures and measurements, and how they are impacted by electroweak corrections. The workshop will take place from Monday 24th September to Wednesday 26th September at the IPPP in Durham. A workshop in a similar spirit was organised in 2003 and held in Grey College.
    • 09:30 10:45
      Experimental issues I
      • 09:30
        Properties of the W and Z boson (45'+30') 1h 15m
        Speaker: J. Kretzschmar
        Slides
    • 10:45 11:00
      Coffee break 15m
    • 11:00 12:15
      Experimental issues II
      • 11:00
        Diboson production (45'+30') 1h 15m
        Speaker: L. Marx
        Slides
    • 12:15 13:45
      Sandwich lunch 1h 30m
    • 13:45 15:15
      Theory I
      • 13:45
        Review of electroweak corrections and electroweak Sudakov effects (60'+30') 1h 30m
        Speaker: J. Kuehn
    • 15:15 15:45
      Coffee break 30m
    • 15:45 17:30
      Theory II
      • 15:45
        W boson properties and EW and QCD corrections to Drell Yan in the Powheg Box (45'+15') 1h
        Speaker: F Piccinini
        Slides
      • 16:45
        QED corrections in Monte Carlo tools (25'+5') 30m
        Speaker: M Schoenherr
        Slides
    • 17:45 22:45
      Conference dinner 5h
    • 09:45 11:00
      Experimental issues III
      • 09:45
        Inclusive jet and dijet production (45'+30') 1h 15m
        Speaker: F Mueller
        Slides
    • 11:00 11:15
      Coffee break 15m
    • 11:15 12:45
      Theory III
      • 11:15
        Electroweak radiative corrections for W-Pair Production at the LHC (25'+5') 30m
        Speaker: A Bierweiler
        Slides
      • 11:45
        Corrections to Vj production (25'+5') 30m
        Speaker: T Kasprzik
        Slides
      • 12:15
        EW Corrections to Higgs production (25'+5') 30m
        Speaker: A Mueck
        Slides
    • 12:45 14:15
      Sandwich lunch 1h 30m
    • 14:15 15:30
      Experimental issues IV
      • 14:15
        Electroweak measurements at CMS (45'+15') 1h 15m
        Speaker: Kalanand Mishra
        Slides
    • 15:30 16:00
      Coffee break 30m
    • 15:45 17:15
      Theory IV
      • 15:45
        EW corrections in jet production (25'+5') 30m
        Speaker: A Huss
        Slides
      • 16:15
        EW corrections to single-top processes (25'+5') 30m
        Speaker: E Mirabella
        Slides
      • 16:45
        Estimating EW corrections (25'+5') 30m
        Speaker: E Vryonidou
        Slides
    • 17:30 18:30
      Final discussion
    • 09:15 10:45
      PDF updates I
      • 09:15
        New Hera Data and HERAPDF update 40m
        Speaker: E Rivzi
        Slides
      • 09:55
        HERAfitter news 20m
        Speaker: K Nowak
        Slides
      • 10:15
        MSTW updates 30m
        Speaker: R Thorne
        Slides
    • 10:45 11:15
      Coffee break 30m
    • 11:15 12:45
      PDF updates II
      • 11:15
        NNPDF plans for the future 30m
        Speaker: S Forte
        Slides
      • 11:45
        Benchmark updates 30m
        Speaker: J Huston
        Slides
      • 12:15
        Report on electroweak corrections 30m
    • 12:45 14:15
      Sandwich lunch 1h 30m
    • 14:15 15:45
      PDF updates III
      • 14:15
        CMS results for PDF studies 30m
        Speaker: Sebastian Naumann-Emme
        Slides
      • 14:45
        CT update 30m
        Speaker: CP Yuan
        Slides
      • 15:15
        PDF fits with ATLAS jet data at different CM energies 30m
        Speaker: M Cooper
        Slides
    • 15:45 16:15
      Coffee break 30m
    • 16:15 17:15
      Some theory/MC developments
      • 16:15
        Results from Sherpa on effects of parton showers on jet predictions 30m
        Speaker: M Schoenherr
        Slides
      • 16:45
        Multijet merging @ NLO 30m
        Speaker: F Krauss
        Slides
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×